Direktlänk till inlägg 28 november 2007

Jobb och utvecklingsgarantin ---En CoachGrupps Framsteg Del1

Av tommy melchert - 28 november 2007 17:45

Inledning:

Hallå.kul att du läser min blogg om en liten coachgrupp som jag för närvarande deltar i .syftet med denna blogg är att jag ska informare om vad som kan hända på sk Jobb och utvecklings garanti eller JOB som det oxå kallas hos Arbetsförmedlingen.

JOB är en nysatsning från regeringens sida som ska verka för att folk som är deltid eller heltidarbetslösa ska komma ut på nån form av syssselsättning så fort som möjligt,helst då ett jobb men det kan även vara praktik om den första tiden i den sk coachgruppen inte skulle ha genererat något jobb.

Coachgruppen som jag deltar i kallas kort o gott för kompassen och våra dagar spenderar vi på folkhögskolan i Karlskoga.Just nu så är snart den andra veckan slut och vi har börjat komma igång så smått.Just denna grupp är ganska speciell vi är den första som får vara på folkhögskolan annars så brukar träffarna hållas på arbetsförmedlingen men nu vart det lite annorlunda och det är nog bättre att vara på skolan än på arbetsförmedlingen ,det blir en liten annan stämningen helt enkelt.

Vi är 12 stycken som deltar i gruppen i bland är vi färre en del har tim anställning andra ska på jobb intervjuer så det brukar variera en hel del.oftast så är vi runt 10 personer så det funkar helk Ok. Det är människor i alla åldrar jag är 23 så jag är den yngsta av alla,det märks att det är skillnaden på ålder och erfarenhet, för de lite äldre har i regel mycket mer erfarenhet av olika yrken och arbetssituationer.För varje vecka så får vi ett nytt schema.vanligast är man börjar klockan 09.00 på morgonen och slutar vid lunch eller 14.15.Det blir en del eget arbete men oftast så är det gemensamma grupperingar.

Den första veckan var en typisk ”lära känna varandra vecka” och hel del snack om våra mål och värderingar,kunskaper mm.

Den andra veckan som vi är inne på nu så har temat varit kompetenser och förmågor för hela slanten .I början så fanns det en viss negativ ton i gruppen vilket märktes.det var två kategorier av människor som deltog,dels dom som var tvungna att gå dit för att få ihopp det rent ekonomiskt ,kanske glömde och säga det men grejen är att har man slut på dagar hos sin A-kassa så blir man hänvisad till JOB istället för att få nya dagar.

Så fanns det även folk som var mer positiva till iden med coach gruppen och tyckte det vara kul o lära sig nått nytt och träffa nya människor.Jag som redan har varit på liknande grupper innan var väl inte allt för positiv men det gäller väl att göra det bästa av saken.

Första veckan så hade alla en individuell coaching samtal med våran ”lärare” eller handledare eller vad man nu kan vill kalla det för.Hur ofta dess samtal kommer att förekomma har jag ingen aning om men det återkommer jag nog till så småningom.

Detta var en liten intruduktion av vår coachgrupp,bloggen kommer f.r.o.m den tredje veckan alltså den tredje december uppdateras dagligen och detta är ett samarbete mellan web sajten www.arbetslos.nu och mig .

Det huvudsakliga syftet med denna blogg är att folk ska få en inblick i Jobb och utvecklings garanti fungerar.Regeringen har tendens att hitta lösningar på jobb problemen här sverige med Sk åtgärder av alla dess slag men hur många vet hur en sån åtgärd ser ut eller vad innehållet är för något,detta är den största anledningen till att jag har startat denna blogg,för att människor ska få en inblick vad JOB är för något samt dess innehåll. Detta är exempel på hur gruppen kompassen ser ut och fungera, men innehållet torde nästan vara samma hos alla coachgrupper som går under JOB.har ni frågor eller funderingar hör gärna av till mig eller besök www.arbetslos.nu för mer info

Del 2 Kommer den 3:e December...Håll Till Godo 

Tack för mig


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy melchert - 6 december 2007 09:26

hallå igen...måste tyvärr medela att det har blivit tekniska problem med bloggen .kan tyvärr inte publicera vissa inlägg. Hoppas att detta medelande kommer fram iaf. Håll till godo,en längre sammanfattningen kommer att komma så fort det  problem har ...

Av tommy melchert - 4 december 2007 18:26

Så var det dags för Del3 i storyn om coach gruppen kompassen. Så var ska man börja.Tisdag,börjar 09.00 på morgonen och på dagens schema så står det bland annat CV arbeten på dag ordningen,eller hela dagen går väl i CV:ets tecken egentligen,Samlings p...

Av tommy melchert - 3 december 2007 17:46

Hej Igen Så var det tid för Del2 av min lilla blogg om coach gruppen kompassen. Tyvärr så var det ingen aktivitet för min del.Jga var nämligen på arbetsintervju hos Manpower i Örebro så det vart en ledig dag för min del men imorn så ska jag förhoppni...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<<
November 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards